Fava Sevenler

6 Mar

 

Meze sevenler derneği kurulsun mesela, ben pek severim 😀 Yapması kolay, sofraya koyması artistik, leziz ve hafif bir çeşit salata, yemek arkadaşı olur iç baklanın bu versiyonu. Yaz akşamları için de pazar kahvaltıları için de hızla yapıp, afiyetle tüketebilirsiniz  😉

 

8 saat ıslattığınız iç baklayı yıkayın, üzerini 1 parmak geçecek su ile birlikte haşlayın.

Baklaların haşlandığından emin olduğunuzda içine;

  • İnce kıyılmış soğan (ben dondurulmuş küp soğan kullanıyorum, tembel işi 🙂 )
  • 1 tatlı kaşığı şeker (hindistan cevizi şekeri tercih ettim)
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Zeytinyağı (Soğuk sıkım sızma kullanıyorum)
  • Taze sıktığınız limon suyu (fabrikasyon limon sularından hoşlanmıyorum)
  • İncecik kıyılmış dereotunu ekleyip blender’dan çekin.

Burada bir püf noktası var; tadına baktıktan sonra, tenceredeki karışımı 1 taşım daha kaynatın. Soğumadan servis tabağı, borcam ya da saklama kabına alın.

 

Screenshot_2018-03-06-12-04-53_1.jpg

 

Fava soğuduğunda sertleşip kıvam alacaktır. Bıçakla kesilen fava başarılıdır 😉

 

Afiyetle :*

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: