Zeytinli Pofidik Ekmekler

13 Mar

Her gün, hatta her öğün vazgeçilmezimiz, yemekten bıkmayacağımız belki de tek şey ekmek 🙂 Sağlık problemi, beslenme değişikliği sebebiyle uzak kalmaya çalışsak da kokusundan bile keyif aldığımızı itiraf edebilir miyiz? 🙂

Birazdan okuyacağınız tarif sonucuna çörek de diyebilirsiniz belki, ama ben pofidik ekmek demeyi daha uygun buldum.

zpe1.jpg

*2 su bardağı tam buğday unu

*1 su bardağı yulaf kepeği

*1,5 su bardağı yağsız süt

*1 çay kaşığı tuz

*1 paket kabartma tozu

*4 yemek kaşığı mayonez (light)

 Buraya kadar baz hamuru oluşturduk. Şimdi kişiselleştirme aşaması;

*Yarım demet maydanoz-ince kıyılmış

*20-25 adet biberli zeytin (dilimlenecek)

*1 dolu yemek kaşığı pul biber

 

Malzemelerin tamamını derin bir kapta kaşık yardımıyla karıştırın.

10 dakika önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerleri kızarınca çıkarıp kürdan testi yapabilirsiniz.

zpe2.jpg

 

Afiyetle ;))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: